MenyÖppettiderEvenemangOm ossInstagramMekoteket

Om oss

Rost startade med att Staffan ville bygga en motorcykel. Vi började därför leta efter en lämplig lokal på Söder och hittade den på Wollmar Yxkullsgatan, 300 kvm källare som stod tom och där började vår resa. Mycket slit och arbete men också oerhört roligt och spännande att med egna händer bygga upp ett ställe som idag har blivit ett vardagsrum på Söder där alla åldrar umgås och dit även hundar är välkomna. Vi serverar enklare rätter såsom pizza, soppa, gryta och till det en god öl eller ett glas vin. Det går att se in i hojverkstaden som ofta är i full aktivitet och byggande. Vi har nu varit igång sedan 2011 och tack vare våra fina gäster som stöttat oss och vår fantastiska personal har vi kunnat bevara Rost så som vi ville ha det från början, ett ställe där alla ska känna sig välkomna och som hemma.

Ägarinnan Zannah Parmenius skriver även musik och släppt en platta med egna låtar på svenska.
Zannah.se och även en video som är inspelad på Rost (länk) där hon bjudit in vänner och personal att delta i hennes rockvideo. Videon heter Lev Lev Lev.

Så funkar det på rost

En del av vårt vardagsrum kallas för ”Franska rummet” och där tar vi emot bordsbokningar men i den övriga lokalen är det ”först till kvarn” som gäller så där tar vi inte emot några bokningar. Vår personal möter upp dig i dörren och placerar dig och ditt sällskap.
Vi har en liten scen där vi på lördagar har livemusik. En spelning på eftermiddagen med start 16.00 och en på kvällen 19.30- 21.30. Vi tar ingen entréavgift vid dörren utan gästerna ger sitt bidrag till musiken genom swish eller kontanter under kvällen. Några gånger i månaden har vi fasta evenemang såsom Tango och Quiz. Se vår månatliga evenemangskalender som du finner på vår hemsida, Instagram och Facebook, se nedan.

Våra quizkvällar har blivit otroligt populära och dessa kvällar är främst för de som vill delta i vårt quiz, då hela vårt vardagsrum består av tävlingshungriga gäster. Kom i tid då det brukar bli fullt snabbt.Våra tangokvällar fungerar så att en del av lokalen är till för tangodansare men resten av lokalen är till för våra övriga gäster. De som vill prova på att dansa är varmt välkomna men även för att äta en god pizza och njuta av atmosfären och tangomusiken.

Bokningar i franska rummet

Vi tar endast bokningar i en del av Rost som vi kallar de Franska rummet. Bokning sker via telefon 072-303 32 98 från 15.00 tisdag-lördag. Vi tar upp till 10 personer. Endast matgäster. Ingen bokning via mail, sms eller telefonsvar.
För våra livespelningar på lördagar bokas inte bord i vardagsrummet där scenen är utan ”först till kvarn.”

Varmt välkomna till vårt ROST
hälsar Zannah & Staffan med personal

Rost Stockholm – Bistro & Mekotek, www.roststockholm.se
Wollmar Yxkullsgatan 52, 118 50 Stockholm